Do what you want to

do,Dream what you want to dream, Go where you want to go, Be what you want to be, because you only have one life and one chance to do all the things you want to do...


Saturday, June 18, 2011

kerosakan Akhlak semakin menjadi-jadi

KL 18 Jun 11: Pilih... pemain @pengguna telefon bimbit boleh memilih permainan elektronik berunsur seks di Internet sebelum memuat turun ke telefon bimbit mereka. Begitulah, satu permainan elektronik yang diadaptasi daripada rancangan realiti seks terkenal di luar negara kini menjadi kegilaan remaja terutama pelajar untuk dimuat turun ke dalam telefon bimbit secara percuma.
.


Antara tarikan utama yang mendorong remaja memuat turun permainan itu disebabkan ia menggunakan visual manusia, bukan animasi seperti permainan elektronik lain. Melalui permainan ini, pemain bertindak sebagai jurukamera program itu dengan merakamkan aksi lucah dan berahi tiga gadis yang menjadi peserta program realiti terbabit.

Pada peringkat permulaan, setiap pemain diwajib menjawab soalan dan menyelesaikan beberapa halangan untuk ke peringkat seterusnya. Permainan itu cukup mudah dan memberahikan kerana setiap pemain disyaratkan menjawab satu soalan di setiap peringkat selain memujuk gadis dalam program terbabit. Sekiranya berjaya, gadis pilihan terbabit akan membuka pakaiannya satu persatu sehingga bogel.

Permainan bogel @ lucah seperti ini jelas bertentangan dengan ajaran @ tuntutan serta sistem didikan Islam. Pihak kerajaan perlu bertindak segera dan mencari jalan mengatasinya, jangan asyik menuding jari menyalahkan pihak lain.

Sumber : Akhbar Metro Sabtu !8 jun 2011

No comments:

Post a Comment